Hoe kan een led-videowand het beste ingezet worden voor promotiedoeleinden?

LED-videowanden worden ingezet voor reclame, als informatiedisplay, op evenementen en bij presentaties. Het effectief gebruiken van een LED Videowall kan een boost geven aan ieder event. Voordat je de apparatuur inzet is een analyse noodzakelijk om het maximale effect te bereiken.

Het plan en de doelstelling

Bepaal de doelstelling van de inzet en het gebruik van de LED-videowand. Stel vast of het gaat het om het maken van reclame, het geven van informatie, of een andere doelstelling. Beslis ook wat de plek is waar de LED Videowall wordt neergezet. Deze analyse helpt om het formaat en de inhoud van de videowand te bepalen. Een leverancier als Rotapanel in Nederland kan daar prima bij helpen.

De inhoud, de beelden

Laat inhoud ontwikkelen die bij uitstek geschikt is voor de videowand. Het moet vooral visueel aantrekkelijk zijn en zeker niet te gecompliceerd, omdat de ontvanger de boodschap in korte tijd tot zich moet nemen. De afbeeldingen en de bewegende beelden moeten helder zijn en niet te gedetailleerd zodat de inhoud zelfs van grote afstand te zien is. Hetzelfde geldt voor de tekst.

De technische specificaties

De inhoud moet uiteraard de juiste resolutie en format hebben. Als dat niet gebeurt, krijg je een onscherp beeld en wordt het bedoelde effect niet bereikt. Om het visuele materiaal goed te kunnen gebruiken is het nodig ervoor te zorgen dat je content ondersteund wordt door de LED Videowall. Geschikte bestandsformaten zijn de videoformaten MP4 of AVI. Voor afbeeldingen gebruik je het best het bekende JPEG of PNG format. Een onderdeel van je communicatieplan zou moeten zijn wanneer, hoe vaak en welke content je wilt tonen. Bepaal ook de tijden waarop je de meeste aandacht van je doelgroep kunt krijgen en analyseer dat voortdurend om zonodig bij te sturen. De meeste LED-videowanden worden geleverd met software en een afstandsbediening waarmee de content kan worden beheerd en gewijzigd. Voordat je met de apparatuur aan de slag gaat, is het raadzaam te leren hoe je deze tools effectief kunt gebruiken.

Positionering en inregeling

Zet de LED Videowall op een locatie waar deze goed zichtbaar is voor de doelgroep, zonder dat er obstakels zijn die het zicht kunnen belemmeren. Bij het instellen moet de helderheid en het contrast juist worden ingesteld. De omgevingslichtomstandigheden spelen hierbij de grootste rol. Met de juiste instellingen bereik je optimale resultaat!