De 5 lekkerste pralines uit België

Een praline, wat is dat precies? De Nederlandse bonbon heet in België een praline. Belgen kunnen wel wat met chocolade want ook de pralines staan over de hele wereld bekend om hun hooggewaardeerde smaak. Pralines zijn dan ook een echt Belgisch product met een rijke geschiedenis. Het leuke aan Pralines is dat elke praline weer een verrassing is om te proeven. Dit maakt dat je al snel veel van deze lekkernijen kan eten. Zeker de ambachtelijke pralines zijn een ware traktatie die vele maar moeilijk kunnen weerstaan. In dit artikel zoomen we in op de diverse smaken van pralines door aan te geven welke onze 5 favorieten zijn.

5. Praline met pistache vulling

Op nummer 5 staat de praline met pistache vulling. Het pistache nootje is al een populaire smaak in het ijsvak en ook in een praline komt de smaak van het nootje bijzonder tot zijn recht. Voornamelijk de combinatie met witte chocolade zorgt voor een bijzondere combinatie die een mooie verrassing vormt in elk praline doosje.

4. Praline met koffieroom

Als Nederlander drinken we gemiddeld vele liters per week aan koffie. De praline met koffieroom mag daarom ook niet ontbreken. Zelfs mensen die geen koffie drinken kunnen veelal de smaak van koffie in combinatie van chocolade waarderen. Het is geen praline waar je een doosje van opeet, maar het blijft een van onze favoriet om gemixt tussen de pralines te hebben.

3. Praline met marsepein

Het snoepgoed wat voornamelijk bekend is tijdens de dagen dat de Sint in het land is, smaakt net zo lekker in het andere deel van het jaar. Marsepein en chocolade is dan ook een gouden combinatie die menigeen doet watertanden. Wat ons betreft, is een doosje pralines zonder marsepein niet compleet. Het vormt ook altijd een perfecte tegenhanger met de andere smaken die in een gemiddeld doosje te vinden zijn.

2. Praline met karamel

Elke chocolade bar kan niet zonder en wij ook niet. Karamel en chocolade is zo’n combinatie die zichzelf keer op keer bewijst en als je een eerlijk lijstje samenstelt, dan hoort deze combinatie er ook tussen. De praline met chocolade is zoet, smaakvol en heeft een structuur van een echte lekkernij. We verwachten dat deze combinatie dan ook vaak op nummer 1 staat.

1. Praline met vanille

Er kan maar één praline bovenaan staan en dat is een ondergewaardeerde smaak in chocolade landschap. De praline met vanille is het beste van twee werelden in één. Of je het nu combineert met pure chocolade of wit; de smaken komen altijd perfect tot zijn recht. Wij kunnen daarom ook een doosje van deze smaak op en daarom wat ons betreft de volledige nummer 1 op de lijst.

De favoriete pralines

Staat jouw favoriete pralines er niet tussen of heb je wel erg trek gekregen in een praline? Bij Gust Royal worden pralines nog op ambachtelijke wijze gemaakt. Met alle mogelijke smaken zit er altijd wel een praline tussen die jouw favoriet is… of wordt! Bekijk daarom vooral het assortiment en proef de smaak van Belgisch ambacht.