Ondernemers en feestdagen

Normaliter is het voor ondernemers de tijd van het jaar, net alle feestdagen die eraan komen en al weg geweest. Denk hierbij aan Sinterklaas, Kerstmis en oud en nieuw. Tegenwoordig is ook Halloween een happening Nederland. Kortom, vrijwel elke ondernemer kan hier op zijn eigen manier van profiteren. De kapper die krijgt automatisch meer kapers omdat iedereen er op zijn website wil zien, de versieringen winkels krijgen we bezoek uiteraard, broodjeszaak moet er meer bezorgen krijgt meer bezoekers. Het is voor iedereen dus hard werken. Zelfs in de politiek zijn ze altijd bezig met deze kerst.

Aangepast ondernemen.

Met de huidige maatregelen moeten veel ondernemers hun werkwijze aanpassen. Restaurants kunnen bijvoorbeeld geen gasten meer ontvangen en moeten bezorgen, zo moeten heel veel ondernemers en bedrijven op een hele creatieve manier de bedrijfsactiviteiten aanpassen. Sommige mensen hebben deze creativiteit niet of de mogelijkheid is er niet. Echter is het aan te raden om sowieso iets achter de hand hebben qua ideeën. Dit zodat je in geval van nood snel kunt overschakelen naar een nieuw scenario. Dus eigenlijk hoor je te doen wat de overheid had moeten doen:Voorbereid zijn. Zo minimaliseer je de schade voor jezelf en kun je ook onder deze omstandigheden in boterham verdienen.

Steunmogelijkheden

We staan nog steeds mogelijkheden voor ondernemers. De steunpakketten zijn verlinkt en er is een werkloos is vangnet voor zelfstandig ondernemers. Daarom kunnen ook zij weer terugvallen als er niks anders op zit. Dit was voorheen anders, maar de ondernemers met Mijn handen in het haar zitten. Ook is er veel sprake van depressie en helaas zelfs veel zelfmoorden. Heb je hier moeite mee heb je zelf wel eens zelfmoord gedachten, neem later contact op met 113. Het is namelijk nooit te laat om geholpen te worden en er is altijd hulp voor iedereen, ondanks alles.